Kollaboratív alkalmazások gyűjteménye internetes környezetben és iPaden

Kollaboratív alkalmazások gyűjteménye internetes környezetben és iPaden

Azoknak a kollégáknak, akik a gyakorlatban szeretnének megismerkedni az interneten elérhető WEB.2.0-ás, kollaboratív tanulási platformok blended learning módszereket támogató alkalmazási lehetőségeivel, illetve kollaboratív a tanulási tevékenységeket támogató, osztálymenedzselő és tanulássegítő, koordináló alkalmazásokkal. Ezen túlmenően, bemutatjuk a különböző operációs rendszereket alkalmazó táblagépek által kínált, oktatásban használható tanári és tanulói kliensek használatát és ezek metodikai lehetőségeit.

collaborize-classroom

A Collaborize Classroom portál célkitűzései és fontosabb tartalmi elemei:

Az oldal egy nagyon könnyen kezelhető egyedi blended learning kurzusok menedzselésre alkalmas platform, amellyel biztonságos, jelszóval védett tanulási közösséget hozhatunk létre az internet segítségével. A felület támogatja a mobil eszközökön, iPhone-on, iPad-on történő megjelenítést is.

A portál egy rövid regisztráció után rendelkezésünkre áll, ezután már csak a hallgatók hozzárendelését kell megoldanunk. Ezt követően, a hálózaton keresztül különféle munkaformákra sarkallhatjuk hallgatóinkat. Streamline beszélgetéseket, vagy webináriumokat generálhatunk, különböző témákban. Ezek lehetnek szavazások, viták, tesztek, ötletparádék. Lehetőség van arra, hogy a diákok egymás között is megbeszéljék a problémát valós időben, preferálva a tanuló központú oktatást.

A virtuális osztályba bármilyen külső, vagy akár web-es forrásból származó információt becsatolhatunk.

A portál lehetővé teszi a tanároknak többféle tanulási stílus támogatását és differenciálást oly módom, hogy egy adott feladatot többféle módon és formában adhatunk meg. Képekkel, videókkal a vizuális tanulási stílust, előadások, hanganyagok feltöltésével az auditív tanulási stílust előnyben részesítő hallgatóknak.

A hallgatók munkái könnyedén online portfóliókba szervezhető és megoszthatóvá tehetjük társaiknak és máscsoportoknak is. Lehetőség van a tanári munkák feladatok gyakorlatok, más oktatókkal történő megosztására is.

http://www.collaborizeclassroom.com/