3. LECKE: AZ ET3R BBB

A hostolás meglehetősen komoly hardver hátteret, a telepítés, konfigurálás, és üzemeltetés pedig alapos szakmai ismereteket feltételez. Éppen ezért úgy gondoltuk, nagy segítséget jelenthet, ha a szoftver megismerése közben rendelkezésre áll egy ingyenesen kipróbálható, de minden funkciójában használható rendszer. Az et3r projekt keretében telepítettünk, konfiguráltunk, és az érdeklődők számára teljes körűen használhatóvá tettünk egy BBB alapú, virtualclassroom felületet. Tananyagunkban példái ennek a használatát fogják ismertetni.

Az et3r projektben kialakított felületen az érdeklődő tanár kollégák egyetlen kattintással létrehozhatnak saját, teljes értékűen működő virtuális osztálytermet, ahová meghívhatják tanulóikat, és lebonyolíthatják on-line szemináriumi foglalkozásukat.

Az et3r oldalán, a -később a tanulók előtt is megjelenő - saját név megadása után a "Létrehozás" gombra kattintva hozhatjuk létre virtuális osztálytermünket.

 

1. ábra Virtuális szeminárium létrehozása

 

A létrehozott felületre következő oldalon megjelenő "Belépés a szemináriumba" gombbal léphetünk be.

 

2. ábra Tanár belépése a szemináriumba

 

Mielőtt kattintanánk, juttassuk el tanulóinknak az oldalon megjelenő linket! Ők ennek segítségével tudnak belépni az osztályterembe.