4.2 ÁLLOMÁNYOK FELTÖLTÉSE

A whiteboardon megjelenítendő állományok feltöltését a tábla bal alsó sarkában látható "+" gombra kattintva végezhetjük el. A megjelenő ablak biztosítja a virtuális osztályteremben tárolt fájlok kezelését. "Feltöltött előadásfájlok" területén a korábban már feltöltött állományok láthatók. Ezek közül bármelyik kiválasztható a whiteboardon való megjelenítésre ("Mutat"), vagy eltávolítható a tárterületről ("Kuka gomb").

 

10. ábra Állományok feltöltése

 

Alapértelmezésben mindössze a "default" nevű állomány található a listában. Ez a fájl egyetlen képernyőre sűrítve mutatja be a BBB legfontosabb lehetőségeit. Az osztályterem megjelenésekor ez az állomány látható a táblán.2

 

11. ábra Az osztályterem alapértelmezett előadás állománya

 

Új állomány feltöltésekor kiválaszthatjuk ("Fájl kiválasztása") majd az osztályterem tárterületére tölthetjük ("Feltöltés") a számítógépünkön tárolt, megfelelő állományt.

Természetes a kérdés, hogy vajon milyen állománytípusok tölthetők fel és jeleníthetők meg? A BBB számos fájltípus feltöltését és megjelenítését biztosítja. Használhatunk képfájlokat (JPG, PNG), PDF dokumentumokat Word, Excel, sőt akár PowerPoint állományokat is.

 


2 Ezt a fájlt a BBB rendszergazdája könnyűszerrel lecserélheti, így elérhetjük, hogy az osztályterem indításakor mindig egyszerű, fehér felület jelenjen meg a képernyőn.