4.4 AUDIÓ ÉS VIDEÓ ESZKÖZEINK BEKAPCSOLÁSA

A böngésző számára elérhetővé tett (Lásd: Belépés a virtuális osztályterembe) mikrofonunk és kameránk megosztásának állapotát a BBB ablakának fejlécében ellenőrizhetjük, illetve állíthatjuk be.

 

14. ábra Eszközök megosztása

 

A "Fülhallgató" gomb hatására megjelenő "Hang beállítások" ablakban tesztelhetjük mikrofonunk és hangszórónk működését, majd a csatlakozás gombbal be is kapcsolhatjuk a mikrofont.

A "Webkamera" gombbal a videó beállításokat szabályozhatjuk. A "Webkamera beállítások" ablakban kiválaszthatjuk a használni kívánt kamerát3, szabályozhatjuk a webkamera képének méretét és megnézhetjük a kamera előképét. Az eszközt a "Megosztás indítása" gombbal kapcsolhatjuk be.

 

15. ábra A webkamera beállításai

 

Bekapcsolás után a fülhallgató és a webkamera gombok a megfelelő eszköz kikapcsolására szolgálnak. Mikrofonunk ideiglenes elnémítása a webkamera gombtól jobbra található „Mikrofon" gombbal lehetséges.

Megosztott webkamera esetén a BBB felületén megjelenő "Webkamrák" ablakban a többi résztvevő mellett saját kameránk képe is látható lesz. A kamera, a képet befoglaló kereten megjelenő "x" gombbal is kikapcsolható.

 

16. ábra A Webkamerák ablak3 Ennek akkor van jelentősége, ha a gépünkhöz több kamera is kapcsolódik.