6.10 A WIZIQ HASZNÁLATÁNAK KÖLTSÉGEI

A VirtalClassroom alkalmazások elterjedésének egyik legerősebb fékezőerejét a várható költségek képezik. Ezek sajnos akkor is jelentkeznek, ha saját VC alkalmazást üzemeltetünk, de szolgáltatás díjába építve akkor is, ha mások által hostolt VC szolgáltatást használunk. Ugyanakkor, ha alaposan megvizsgáljuk ezeket a költségeket és összevetjük őket a cserébe kapott lehetőségek értékével, könnyen juthatunk arra a végkövetkeztetésre, hogy az árak valójában nem is annyira elrettentőek.

A WizIQ VC szolgáltatásként vehetjük igénybe. A cég számos előfizetési lehetőséget kínál, amelyek közül bárki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelő csomagot. Cikkünkben az egyetlen tanár munkáját biztosító, egyben legolcsóbb, és az LMS rendszerbe integrált, akár 10 tanár egyidejű munkáját biztosító, legdrágább változat árát mutatjuk be.

A legolcsóbb tehát az egyéni tanári account, amiért évi mintegy 42 eFt-ot kell fizetnünk. Cserébe korlátlan számú kurzust hozhatunk létre a WizIQ felületén, kurzusonként pedig 25 regisztrált tanulót foglalkoztathatunk.

A legdrágább előfizetés a LMS integráció, ami 3 tanár, tanáronként 10 tanuló hozzáférését biztosítja évi 160 eFt-ért, vagy 10 tanár és tanáronként 50 tanuló munkáját engedélyezi, évi hozzávetőleg 870 eFt ellenében.

Az LMS integráció érdekessége, hogy az előfizetésben sem a tanárok sem pedig a tanulók nem nevesítettek. A korlátozás csupán annyi, hogy egyszerre 3, vagy 10 tanár osztályterme működhet, és az éppen működő osztályába egyszerre 10 illetve 50 tanuló jelentkezhet be. A létrehozható osztálytermek száma gyakorlatilag korlátlan.